Escola Montpalau

L鈥橢scola Montpalau va comen莽ar la seva activitat el curs 1991/1992, com a escola d鈥檜na sola l铆nia i oferint ensenyaments de prim脿ria i de parvulari -de segon cicle-.

Es troba situada al barri de Poble Nou, distanciada del nucli antic de poble per uns dos quil貌metres d鈥檈spai amb poc teixit urb脿 i aix貌 li confereix un car脿cter for莽a individualitzat

El barri 茅s de creaci贸 m茅s moderna que el centre del poble i neix fruit dels grans moviments migratoris dels anys 60 i 70 i, m茅s recentment, de la nova emigraci贸 magrebina, subsahariana i, en menor mesura, sud-americana. T茅 vida pr貌pia, amb comer莽os diversos i serveis i entitats populars聽 que el dinamitzen. La parla habitual entre els ve茂ns del barri 茅s el castell脿.

El curs 2015/2016, el nombre d鈥檃lumnes de nacionalitat estrangera representava 聽encara el 32,2% del total dels alumnes de l鈥檈scola.

A l鈥檈scola es pot observar com algunes fam铆lies acusen severament el moment econ貌mic actual. L鈥櫭璶dex de fam铆lies a l鈥檃tur per manca de feina ha augmentat, la demanda d鈥檃juts i beques per llibres i suport educatiu, material escolar, menjador i reeducaci贸, tant al Consell Comarcal, a l鈥橝juntament com al Departament, ha augmentat aquests darrers cursos un 20%.

Prenent com a base aquesta contextualitzaci贸, l’escola:

  • Vetlla per la igualtat d鈥檕portunitats de tots els seus alumnes, 聽i posa especial atenci贸 a la detecci贸 de les necessitats educatives dels seus alumnes, siguin 聽de car脿cter social, econ貌mic i/o
  • Treballa per la inclusi贸 de tots els infants, atenent a les diferents necessitats educatives de tot l鈥檃lumnat, innovant i adaptant metodol貌gicament per tal d鈥檃rribar a aconseguir alumnes competents.
  • Vetlla per la cohesi贸 social establint, en el seu Projecte de Conviv猫ncia, les accions i els mecanismes necessaris per tal de fomentar els valors de respecte i toler脿ncia entre els seus alumnes, les seves fam铆lies, i per extensi贸 a la resta de membres de la comunitat educativa.
  • Promou el sentiment d鈥檌dentitat i d鈥檃rrelament al pa铆s, a partir del sentiment de pertinen莽a de l鈥檃lumnat聽 i les seves fam铆lies al barri i a la vila, emprenent projectes i accions educatives en l鈥檈ntorn m茅s proper.
  • Vetlla pel coneixement i la transmissi贸 de la cultura catalana i聽 per l鈥櫭簊 i el coneixement de la llengua del pa铆s, elaborant un Projecte Ling眉铆stic, on es concreta la tasca portada a terme.
  • Promou l鈥檈sfor莽 individual i la cooperaci贸, dels infants i entre els diferents membres que formen 聽la comunitat educativa, alhora que promou el treball en equip, la col路laboraci贸 i la presa de decisions compartides com i element cohesionador i motivador, afavorint la implicaci贸 personal.
  • Aposta per un treball pedag貌gic competencial, que parteixi de l鈥檈xperi猫ncia i les viv猫ncies de l鈥檃lumnat. Per un proc茅s d鈥檈nsenyament-aprenentatge significatiu i actiu, arrelat a l鈥檈ntorn i que promogui la creativitat, l鈥檕riginalitat i la聽 capacitat d鈥檃prendre a aprendre.
  • Vetlla per una educaci贸 de qualitat i excel路l猫ncia que persegueix l鈥檈quitat, la innovaci贸 i l鈥櫭簊 de bones pr脿ctiques com a mitj脿 per a una treball pedag貌gic coherent i eficient.
  • Promou i impulsa la col路laboraci贸 entre els diferents sectors de la comunitat educativa, molt especialment de les fam铆lies dels alumnes i tamb茅 la relaci贸 entre el centre i l鈥檈ntorn, cercant i promovent vies i canals de comunicaci贸, participaci贸 i reflexi贸 conjunta.

Address

Address:

Avinguda Generalitat Pineda de Mar

Telephone:
Contact Owner